Op de foto (vlnr) John, Karin, Dinie, Rinie, Hester en Antjella

Iedere donderdagochtend vinden inwoners van Elst en omgeving hun weg naar de Huiskamer van Elst. Sinds eind juni op een nieuwe locatie: Kokkeland 17. Inmiddels staan er ongeveer 160 mensen op de contactenlijst.

Stichting Dagtocht Ouderen Elst organiseert jaarlijks een dagtocht voor ouderen en hebben min of meer dezelfde doelgroep als de Huiskamer van Elst. Sinds 1948 organiseert de stichting Dagtocht Ouderen Elst een jaarlijkse dagtocht, waar veel mensen van genieten. Vanwege de coronamaatregelen kon deze dagtocht al twee jaar niet door gaan. Dit bracht Diny Gesthuizen-Rutjes, voorzitter van stichting Dagtocht Ouderen Elst ertoe om in gesprek te gaan met Hester van Aalst, voorzitter van stichting Ontmoeten en Verbinden, waar de Huiskamer van Elst onder valt. Het idee is om de krachten te bundelen en samen te werken. Door de krachten te bundelen ontstaat een nieuwe pijler binnen de stichting Ontmoeten en Verbinden; naast de Huiskamer valt ook de belevingskaart en dadelijk ook een ouderenuitje (de vorm moet nog bedacht worden) onder deze stichting.

De stichting Dagtocht Ouderen Elst zal eind van het jaar worden opgeheven. Het bestuur bestaat naast Diny ook uit Karin Fonville en Rini Peters, zij bedanken alle sponsoren en vrijwilligers voor hun inzet in al die jaren. De vrijwilligers zijn altijd welkom om hun talenten in te zetten bij één van de pijlers van de Stichting Ontmoeten en Verbinden Elst/Overbetuwe.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *