In de Huiskamer van Elst komt jong en oud samen, om te praten, te lachen, elkaar te inspireren en te helpen, onder genot van een kopje koffie of thee en een koekje. Er zijn vriendschappen ontstaan en geluksmomentjes geboren. Door Corona en de lockdown heeft ook de Huiskamer de deuren moeten sluiten.

Het trotse bestuur Hester, John en Antjella

Maar het bestuur en de vrijwilligers van de Huiskamer zaten niet stil. Er kwam een bellijn, er werden “we denken aan je”-acties uitgezet en aan de bezoekers werd hun favoriete recept gevraagd. Alle recepten van wentelteefjes, cranberrymosterdsoep, spruitjesstamppot, ovenschotels tot heerlijke toetjes en taart, zijn met persoonlijke verhalen en tekeningen gebundeld in dit nostalgische kookboek.

Aangezien verbinding als een rode draad door de Huiskamer loopt, zijn ook de recepten en verhalen van de ‘Vertel eens groep’ en streekwinkel De Lingegaerdt in dit boek opgenomen. De Huiskamer wil graag de krachten bundelen door samen te werken.
‘’De Huiskamer van Elst is een plek waar je je thuis voelt en waar je welkom bent. Als wethouder van welzijn en zorg ben ik supertrots op de vrijwilligers. Elke week staan zij weer klaar om vele ouderen te voorzien van een mooi moment in de week” – Rob Engels, wethouder Gemeente Overbetuwe.

“De Huiskamer van Elst voelt als een warm bad. Het staat voor gezelligheid, verbinding en saamhorigheid.” – Harm Edens

Door een gulle gift van de gemeente krijgen alle geregelde bezoekers en vrijwilligers het kookboek medio december als attentie.

Wilt U dit Kookboek ook hebben? Het kost €14,95 en is vanaf 14 december te koop bij Boekhandel Herberts en Landwinkel Lingegaerdt, Grote Molenstraat.
Ook te bestellen door mail te sturen aan: info@huiskamervanelst.nl


3 reacties

gerry bootsma · 12 januari 2021 op 22:05

Aan de tijd toen we nog gewoon bij de bieb naar binnen konden lopen voor een praatje en een bakkie troost. Even een ontmoeting met een bekende, soms zelfs een onbekende. Maar ook later, toen dit niet meer kon, aan de verassingen die ik kreeg, zomaar . Van een plant tot een mooi kookboek. Ontzettend bedankt en hopelijk tot alles weer normaal wordt.

Gerry Janssen · 17 april 2021 op 09:40

Ik kreeg dit boek onlangs van mijn nicht. En hoewel ik al 40 jaar weg ben uit Elst, las ik veel herkenning en kwamen er mooie herinneringen naar boven. Het boek heeft mij ontroerd met een traan en en lach.
Complimenten, het is met recht een kadootje!

De Huiskamer kookt - Stichting Ontmoeten & Verbinden · 9 november 2023 op 16:20

[…] We zijn in april 2018 begonnen met de Huiskamer van Elst in de bibliotheek. Dat groeide uit tot een groot succes met tot maart 2020 (Corona – beperkingen) ongeveer 90 bezoekers op de donderdag-ochtend. In de Corona periode hebben we 16 maanden lang regelmatig contact gehouden met onze geregelde bezoekers en af en toe een ‘We denken aan je’ presentje uitgereikt. Samen met een aantal bezoekers en leden van de Vertel-eens-groep lievelingsrecepten met een verhaal erbij uitgewerkt en daarvan een heus kookboek uitgegeven: De Huiskamer kookt. […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *