In januari 2020 waren we genomineerd voor Kern met Pit 2020. Op 1 november kregen we officieel bericht, dat we gewonnen hebben als één van de Gelderse projecten. Dit is het bericht dat we kregen:  “We hebben bepaald dat jullie project in aanmerking komt voor een predicaat. Jullie hebben ontzettend je best gedaan om er ondanks alles iets van te maken. Jullie krijgen daarmee niet alleen het predicaat Kern met Pit, maar ook die €1000,- die jullie zo goed kunnen gebruiken. Gefeliciteerd!”

Dit was ons doel in januari:
De projectgroep is al erg succesvol met de Huiskamer van Elst, elke donderdagochtend in de bibliotheek. 80 tot 100 bezoekers elke keer. Ze wil nu ook andere activiteiten opzetten: een extra dagdeel voor de doelgroep die ook op de donderdagochtend komt + een huiskamer voor jongeren en jong volwassenen, voor wie nu geen ontmoetingsplek is of die zich elders niet thuis voelen. Ook willen ze najaar 2020 een gezellige dag organiseren voor de bezoekers van de Huiskamer.   
Om die doelen te halen willen ze samenwerken met de gemeente en andere organisaties die in Elst actief zijn.

De Corona-crisis legde alle ontmoeting acties plat, maar dit hebben we ervan gemaakt:

We zijn 2020 goed begonnen met een Nieuwjaars brunch, welke een doorslaggevend succes was. Op 12 maart hebben we de stichting Ontmoeten en Verbinden in Elst opgericht en helaas was dit tevens laatste dag waarop de huiskamer open was, vanwege Corona.

We hebben tot nu toe allerlei acties uitgezet en uitgevoerd, om de verbinding te blijven houden met onze bezoekers en vrijwilligers. Wat zeker heel heel belangrijk is in deze tijd.

  • We bellen heel regelmatig de bezoekers die op onze contactenlijst staan, inmiddels zijn dit er 138!
  • Actie 1 was een leuke kaart met de tekst: “We denken aan jullie” tezamen met enkele Kaaps viooltjes; dit hebben we rondgebracht.
  • Actie 2 was een goed gevulde fruittas, ook deze hebben we persoonlijk afgegeven aan een ieder.
  • Actie 3 was de vraag om recepten in te leveren om daar een nostalgisch kookboek van te maken; hier is massaal gehoor aangegeven.
  • Actie 4 was een set kaarten met  een pen met het logo van de huiskamer erop, met als titel schrijf eens een kaartje aan elkaar. Tezamen met een spreekwoordenpuzzel; het raden van spreekwoorden uit een prent.
  • * Actie 5 was een gladiolenactie op blauwe dinsdag(vierdaagse van Nijmegen) samen met TV Gelderland en Harm Edens, iedereen was uitgenodigd op  het plein bij het gemeentehuis in Elst en onder genot van een kopje koffie en muziek werden er gladiolen aan de bezoekers en vrijwilligers uitgereikt en ook werd de winnaar bekend gemaakt van de spreekwoordenpuzzel. Deze actie was een groot succes, omdat iedereen elkaar weer eens kon ontmoeten in de buitenlucht op 1,5 mtr afstand en het was supermooi weer. Ook de burgemeester en wethouders waren van de partij.
  • Actie 6: we werken inmiddels samen met Aster Uitvaartzorg. Die stelden hun pand met meerdere ruimten op Kokkeland 17 elke donderdagochtend en 1 zondag per maand beschikbaar voor De Huiskamer. We zouden starten op 1 oktober, maar helaas werden de Corona maatregelen aangescherpt en moesten we (weer) stoppen.
  • Actie nr. 7 loopt: alle recepten en bijbehorende verhalen zijn gebundeld in een nostalgisch kookboek, welke 31 oktober naar de drukker ging. Begin december zijn de 1000 bestelde boeken klaar.
  • Actie nr 8 komt eraan: medio december krijgen alle bezoekers en de vrijwilligers een leuke attentie. Wat dat is blijft nog even Het Geheim van de Huiskamer.
Categorieën: Nieuws

2 reacties

Jeanne · 3 november 2020 op 08:30

Er bij willen zijn maar om dat we gehoorsproblemen hebben was de (gespreks)herrie als we er waren zo erg dat we weer moesten vertrekken. Als dat beter is ben ik er graag weer bij.

Kern met Pit - Stichting Ontmoeten & Verbinden · 9 november 2023 op 16:24

[…] we uitrollen in alle dorpen van de gemeente Overbetuwe. In 2020 hebben we succesvol meegedaan met Kern met Pit en daarvan hebben we in januari 2021 het certificaat ontvangen + de prijs van €1000,-. Begin […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *