Op donderdag 16 januari was het weer gezellig in de Huiskamer. Gezellige drukte, bezoek van wijkagent Ria, die binnenkort informatie geeft over Babbeltrucs en wethouder Rob Engels, die sfeer kwam proeven in in gesprek ging met veel bezoekers. Ook was er een door de bibliotheek georganiseerde presentatie over hoe Greenscreen werkt. Na de uitleg gingen verschillende bezoekers voor het groene kleed staan. De gemaakte foto werd daarna in een computer app voorzien van een fraaie achtergrond.

Hoe werkt een green screen?

De kleur (chroma) groen komt (als het goed is 😉 niet voor in het menselijk uiterlijk. Heel soms heeft iemand groene ogen, maar dat is niet chroma groen. Doordat dit zo is, kan een computer alle kleur groen uit een afbeelding of video verwijderen, zonder dat daardoor delen uit het menselijk uiterlijk worden verwijderd. Je geeft de computer de kleur groen die moet worden verwijderd en de computer doet de rest. Hij verwijdert de achtergrond. Alles wat groen is wordt transparant. Je moet natuurlijk geen groene kleding aantrekken of andere groene voorwerpen in je studio zetten. Die worden namelijk ook weggefilterd.

Met sommige  software (app) kun je vervolgens een ‘laag’ achter je video plaatsen. Deze laag ‘vervangt’ het beeld dat is weggefilterd op de plekken waar de groene achtergrond zichtbaar was. Personen en alle andere dingen die niet groen zijn, blijven gewoon zichtbaar. Je krijgt dus twee lagen over elkaar. Bovenaan de video met transparante achtergrond en daarachter de laag met de nieuwe achtergrond.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *